Általános Közzétételi Lista

Helyi ÉrtéktárTelepülésünk eseményei képekben

Letölthető dokumentumok
Közbeszerzés TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00056 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Szabolcsveresmart községben


Helyi Esélyegyenlőségi Program
Eseménynaptár

TOP-4.1.1-15 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése


SZABOLCSVERESMART KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

 

TOP-4.1.1-15-SB1-2016-00060

 

Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Szabolcsveresmarton

 

 

Szabolcsveresmart Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése elnevezésű pályázati konstrukcióban 60,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozza. Az egészségügyi infrastrukturális fejlesztések a lakosság egészségben eltöltött éveinek növekedését, a megelőzést, a korai felismerést, a korai fejlesztést, az egészséges fejlődést, az életminőség javítását és a munkaképesség mielőbbi visszaállítását, valamint az erőforrások koncentrálásával az egészségügyi alapellátással kapcsolatban álló, többi ágazathoz tartozó közszolgáltatásokkal való hatékonyabb együttműködést, a szolgáltatások költség-hatékonyságának és minőségének javítását segítik elő.

A projekt keretében a Szabolcsveresmart, Kossuth utca 101/A. számú ingatlanon található orvosi rendelő felújítása, átalakítása történik meg. Az ingatlanon található két rendeltetési egységből álló épület (orvosi rendelő és szolgálati lakás) funkciói a korszerűsítés során összevonásra kerülnek, kizárólag orvosi rendelő kerül kialakításra.

A tervezett felújítás, átalakítás során a fő cél az épület energetikai és akadálymentes megújulása.

A belső átalakítások során, a földszinten a rendelő és az asszisztens közé új válaszfal kerül. A lépcső mellett lévő előtér helyiségbe új válaszfal kerül, megtörténik egy új öltöző, zuhanyozó és WC kialakítása.

Az emeleten új fürdőszoba és WC kerül kialakításra. Az alacsonyabb tetőgerincű egységnél a régi födémszerkezet és fedélszerkezet elbontását követően új monolit vasbeton födémszerkezet és új fedélszerkezet építésével közösségi tárgyaló kerül kialakításra, ahol tetőablakok biztosítják a természetes fény bejutását az épületbe. A magastető hő- és hangszigetelése érdekében kőzetgyapot hőszigetelés beépítése történik meg.

Az épült minden helyiségében új padlóburkolat készül, illetve a vizes helyiségek teljes felújítása is megtörténik új szaniterekkel, kialakításra kerül a talajnedvesség elleni szigetelés. Az átalakításnak megfelelően az épület egészében új belső nyílászárók kerülnek beépítésre.

A külső felújítás során az épület új kerámia tetőcserépfedést, ereszdeszkázatot kap.

Az épület nyugati homlokzatán lévő bejárat akadálymentesítése megfelelő a bejárat előtt lévő rámpa segítségével. A rámpa és a telekhatár között azonban nem megfelelő a terepkialakítás, így egy pihenős szakaszok beiktatása után újabb rámpa kialakítása szükséges a csatlakozó mozgáskorlátozott parkoló szélesítésével.

A felújítás során megtörténik az elektromos hálózat és a világítás korszerűsítése.

 

A projekthez kapcsolódó BMÖTF/7-1/2018. számú támogatói okirat által biztosított hazai forrásból elkészül az épülethatároló elemek hő- és hangszigetelése, a nyílászárók cseréje új műanyag nyílászárók beépítésével, az oldalfali, homlokzati, lábazati vakolás, az elektromos alaphálózat felújítása, 2 db kondenzációs gázkazán beépítése, radiátorok elhelyezése, a gépészeti csővezetékek korszerűsítése, a gázhálózat átalakítása.

 

A projekt műszaki kivitelezése 2019. december 17-én kezdődött meg egy eredményes közbeszerzési eljárás lezárását követően.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja: 2020. július 31.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.